به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، سعید اسدی محجوب مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از عملکرد ۱۰۰ روزه این دفتر ارایه داد و گفت: در مجموع طی ۱۰۰ روز گذشته ۱۴۴ دوره آموزشی ویژه مدیران و کارشناسان شهری، متخصصان و ساکنان محدودهها و محلات هدف به صورت مجازی و حضوری برگزار شده است.
اسدی ابتدا توضیحاتی در خصوص نوع فعالیت این دفتر ارایه و اظهار کرد: دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی در راستای سیاستهای شرکت برنامه جامع آموزش و ترویج را در سه سطح ستادی، استانی و منطقهای در برنامه اجرایی خود دارد و این برنامه در قالب آموزش ویژه مدیران و کارشناسان شهری، ساکنان محدودهها و محلات هدف اجرا میشود.
وی با اشاره به این که در ۱۰۰ روزکاری دولت چهاردهم ۹ نشست تخصصی ستادی در راستای سیاستها و اقدامات بازآفرینی شهری برگزار شد، افزود: این نشستها به منظور هماندیشی راهکارهای عملیاتی کردن نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری موضوع ماده ۵۲ قانون برنامه پنجساله هفتم برگزار شد. همچنین در این راستا سلسله نشستهای ارایه تجارب بازآفرینی شهری کره جنوبی با همکاری هبیتات و راهکارهای تشویقی رونق سکونت در بافتهای فرهنگی- تاریخی برگزار شده است.
اسدی ادامه داد: در این مدت تعداد ۲۷ دوره آموزشی استانی ویژه مدیران شهری، کارشناسان و ذیمدخلان در قالب دورههای آموزشی سند ملی توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی، آشنایی با قوانین حمایتی در حوزه نوسازی مسکن و بازآفرینی شهری و طرح کلید به کلید برگزار شد.
وی افزود: علاوه بر این سیاستها و ضوابط تشویقی شهرسازانه، سیاستها و روشهای طراحی و برنامهریزی مسکن گروههای کم درآمد، الگوهای مختلف بازآفرینی شهری، نقش نهادهای مشارکتی و دفاتر تسهیلگری در فرایند شهرسازی به منظور بهرهگیری حداکثری از بستههای تشویقی از دیگر موضوعات این دورههای آموزشی به شمار میرود.
به گفته اسدی تعداد ۸۱ دوره آموزش ﺗﻮﺍﻧﻤﻨﺪﺳﺎﺯی، اشتغالزایی و مهارتآموزی ساکنین محدودهها و محلات هدف بازآفرینی شهری از محل منابع طرح تملک داراییهای سرمایهای به منظور ارتقای مهارت شغلی با رویکرد کارآفرینی، خوداشتغالی و ﻓﺮﺍﻫﻢﺳﺎﺯﻱ ﺍﺷﺘﻐﺎﻝ ﭘﺎﻳﺪﺍﺭ ﻭ ﻣﻮﻟﺪ در قالب تفاهمنامه توسط سازمان ﻓﻨﻲ حرفهای کشور برگزار شد.
مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت با بیان اینکه همکاری در برگزاری نشستهای تخصصی از طریق دبیرخانههای انتقال تجارب بازآفرینی از دیگر اقدامات آموزشی و ترویجی به شمار میرود، تصریح کرد: در این زمینه ۲۷ نشست مجازی با موضوعات مختلفی از جمله ارایه تجارب ارزشمند مواجه با بافتهای تاریخی، تجارب بازآفرینی شهری در اروپا و سایر تجارب ارزشمند در حوزه بازآفرینی توسط صاحبنظران و متخصصان از طریق دبیرخانه مناطق ۲، ۴ و ۵ برگزار شده است.
اسدی تهیه و تولید اسناد ترویجی را از دیگر اقدامات این دفتر برشمرد و توضیح داد: این امر به منظور نهادینهکردن سیاستهای بازآفرینی شهری، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی برنامهها و اقدامات بازآفرینی با هدف شناسایی درستِ مخاطبان صورت گرفته است. در این راستا ۱۳ مورد اسناد ترویجی در قالب کتابچه، بروشور، اینفوگرافیک، پوستر و انیمیشن در حوزه بازآفرینی تهیه شده است.
وی افزود: از دیگر اقدامات این دفتر تشکیل و راه اندازی حلقههای میانی است که از ابتدای شکل گیری حلقههای میانی تا کنون ۱۱۶۵ حلقه میانی در ۹۰۲ محله و ۲۰۷ شهر از ۲۴ استان تشکیل شده است که از این تعداد در ۱۰۰ روز گذشته ۲۸ حلقه در ۲۷ محله و شکل گرفتهاند.